Het rijden in een groep

Rijden in een groep

De regels

Van hen die deelnemen aan ride-outs wordt verwacht dat de regels strikt worden nageleefd. Deelnemers die de regels regelmatig negeren worden uitgesloten van verdere deelname aan ride-outs. De regels zijn opgesteld om de veiligheid van de deelnemers te bevorderen. Neem a.u.b. de tijd om ze door te nemen.

 

Competentie

Rijden in een groep vergt volledige concentratie en een grote mate van zelfdiscipline. Als deelnemer van de groep ben je mede verantwoordelijk voor de veiligheid van de andere deelnemers. Een foutieve instelling van een deelnemer kan de veiligheid van anderen in gevaar brengen en leiden tot ongelukken. Als je deelneemt aan een ride-out dien je fit te zijn en te beseffen dat een zwakke schakel in de keten een gevaar kan zijn voor de hele groep.

 

Handsignalen

Maak je bekend met de handsignalen zoals deze door bikers gebruikt worden. Ze worden gebruikt om elkaar te informeren voor gevaren op de weg of voornemens met betrekking tot veranderingen van richting, snelheid etc.

 

De conditie van je Bike

Je motorfiets dient mechanisch in tip-top conditie te zijn. Indien je twijfels hebt met betrekking tot de betrouwbaarheid van je motor vraag dan voor aanvang van de rit een technicus om raad. Let speciaal op de profieldiepte van je banden.

 

Brandstof, olie etc.

Controleer voor aanvang van de rit oliepijl en zorg dat je benzinetank vol is.

 

Nieuwe deelnemers

Motorrijders die voor het eerst deelnemen aan een ride-out dienen op de hoogte te zijn van de geldende regels. Nieuwkomers moeten zich daarom kenbaar maken bij een roadcaptain die voor aanvang van een rit de benodigde instructie kan geven.Het is aan te bevelen dat minder ervaren rijders zich voor in de groep positioneren.

 

De groep verlaten

Als een deelnemer tijdens de ride-out de groep wil verlaten, maakt hij dit bij voorkeur voor aanvang van de rit bekend bij de voorrijder.

 

Je plaats in de groep

Een groep motorrijders rijdt in “baksteenverband” waarbij in 2 lijnen wordt gereden tenzij de breedte van de weg dit niet toelaat. Een deelnemer aan de rit behoudt ten alle tijden zijn lijn.

© 2018 North-East Holland Chapter Borne - Website powered by Berings ICT Diensten